Leven met uw Ziel

Ziel V

Vandaag nemen we uw Ziel eens mee op een Mystiek Reisje langs het leven. Van alles, wat u in uw leven tegenkomt kan worden gezegd, dat het een oorzaak heeft en een gevolg. Waarbij het gevolg niet altijd ontstaat door de directe oorzaak, maar een voortzetting is van gebeurtenissen, waarbij de oorzaak al veel eerder heeft plaatsgehad. Voorbeeldje: U staat ’s morgens op met een barstende hoofdpijn, wil eigenlijk in bed blijven, maar het werk staat het u niet toe. U gaat toch maar naar uw werk en tijdens de autorit let u even niet goed op en botst tegen een paaltje. (We houden het simpel). Wat is nu de oorzaak van die botsing? Uw onoplettendheid? Of het besluit, dat u nam, om toch te gaan werken? Of was het toch gewoon die barstende koppijn, waardoor u sowieso al niet lekker aan de dag begon?

Wanneer we ons leven beschouwen vanuit onze Ziel, dan kunnen we stellen, dat oorzaak een ander gevolg kan hebben, dan het gevolg, dat men logischerwijs aan de oorzaak vast ketent. De kunst van het Mystieke denken is nu, om de werkelijke oorzaak te (kunnen) achterhalen van gebeurtenissen op een dag, waarbij de gevolgen zichtbaar worden van iets, dat de oorzaak niet kent en door de oorzaak zelf ook niet gekend wordt. Kortom: Waarom gebeuren de dingen, zoals ze gebeuren en waarom hebben we zo weinig invloed op gebeurtenissen? Het antwoord op die vraag is: ‘Omdat we vaak niet weten, wat de werkelijke oorzaak is van die gebeurtenissen. En het dus ook niet ermee associëren.’ Opnieuw een voorbeeldje:

Een mevrouw komt bij de huisarts en klaagt over hoofdpijn. De hele dag blijft het hangen en het is al dagen zo. De huisarts gaat uit van de logisch denkbare oorzaak en stuurt mevrouw door naar de specialist. Die laat een scan maken van haar hoofd, maar daar is niets op te zien. Probleem, want mevrouw heeft wel degelijk hoofdpijn. Dan valt de specialist op, dat de vrouw bij het lopen door de spreekkamer wat loopt te waggelen. Hij laat haar rechtop staan en constateert dan, dat zij niet rechtop kan staan, omdat haar rechterbeen 3 cm. korter is dan haar linkerbeen. Ieder mens heeft een verschil in lengte tussen het ene been en het andere, maar 3 cm is wel wat veel. Na verder bestudering stuurt de specialist mevrouw door naar een orthopeed en die constateert, dat door dat verschil in lengte, het bekken van mevrouw ‘uit het lood’ staat. Gevolg is, dat ook de ruggenwervel met een ‘slinger’ zich op het bekken bevindt. Uiteindelijk blijkt, dat de hoofdpijn van mevrouw te wijten is aan een voortdurende spanning op de nekwervels, die de hele dag die nek lopen te corrigeren. De orthopeed schrijft mevrouw steunzolen voor en met name voor het te korte been. Ook mag mevrouw geen hoge hakken meer dragen. Binnen een week zijn de klachten voorbij. (authentiek voorbeeld)

Het is misschien aardig, om eens bij uw Ziel te rade te gaan, of zij de werkelijke oorzaak kan vinden van voor u ogenschijnlijk onoplosbare problemen, zoals de mevrouw uit ons voorbeeld. Wanneer u dat echt doet, dan zult u verbaasd staan, dat bijvoorbeeld ruzies vaak helemaal niets te maken hebben met de reden van die ruzie. Die reden is meestal het ‘excessieve’ deel van het totale probleem. Maar ook uw houding op uw werk, uw voorkeur voor blonde of roodharige mannen of  vrouwen, uw bezetenheid van voetbal, kortom: alle zaken, die logischerwijs een oorzaak hebben, maar met logica geen enkel verband lijken te hebben. Wanneer die invloeden teveel uw leven bepalen, dan wordt u meestal doorgestuurd naar een psycholoog of -therapeut. Maar voordat u daar naartoe gaat, kunt u al veel voorwerk verrichten en ‘in uzelf’ zoeken naar de oorsprong. Een goed werkende manier is, om een spiegel op te zoeken en aan uw spiegelbeeld verklaren, wat de problemen zijn. U zult het niet geloven, maar als u naar uw spiegelbeeld kijkt, dan ziet u uw Ziel in uw ogen. En uw Ziel zal u de antwoorden geven, waar u soms uw hele leven naar op zoek bent. Probeer het maar eens! U zult er van opkijken, hoe het helpt! En vooral, hoe ongelooflijk juist de analyse zal zijn. U heeft het immers tegen uw Ziel. En als u eerlijk spreekt, dan zal uw Ziel ook eerlijk antwoorden. Hoeft u niets voor te doen. Dat gebeurt gewoon ‘vanzelf’. ‘Mystiek’ avant la lettre!

Geef een reactie