Zielsverleden

karma

Gisteren sprak ik over ‘oorzaken’ en ‘gevolgen’ in uw leven. Waarbij ik voorbeelden aanhaalde, die pas na lang nadenken een indirect verband met elkaar bleken te hebben. Maar het vinden van de oorzaak kan ook nog verder teruggaan, dan u zou denken. Het zou zelfs kunnen teruggrijpen naar een vorig leven van uw Ziel. Doch voordat we daarover gaan beginnen, eerst maar eens de vraag proberen te beantwoorden: ‘Bestaat dat eigenlijk wel, een vorig leven van mijn Ziel?’ Nou, die vraag is gemakkelijker te beantwoorden, dan u denkt: Jazeker!

Iedere wetenschapper weet het: “Energie is onvernietigbaar’. Dus ook de Energie van uw Ziel. Okee, na uw dood neemt deze Energie een andere vorm aan, hij ‘transformeert’ om het eens mooi te zeggen, maar in de Eenheid blijft zij dezelfde. Er is één voorwaarde: ‘De Ziel moet de Energie van Liefde in zich dragen. En Liefde moet u in dit geval lezen als ‘scheppende kracht’. Indien de Ziel na uw leven geen Liefde meer (ver)draagt, bijvoorbeeld, omdat daar geen ruimte in uw Ziel meer voor was, dan zal uw Ziel ook geen Energie meer uitstralen en als een nutteloos stofje blijven voortleven. Hoe kan die ruimte in uw Ziel verkleind worden? Door in uw leven te Haten, bijvoorbeeld. Iedere negatieve invloed op de ruimte van Liefde in uw Ziel verkleint deze ruimte. Alweer een reden, om die ruimte zo groot mogelijk te krijgen en te houden. Hoe doet u dat? Tja, door een ‘goed mens’ te worden of zijn. En daar zijn weer regels voor te bedenken, 10 om precies te zijn. Althans volgens Mozes.

Een Ziel van Liefde zal altijd zoeken naar Volmaaktheid in Haarzelf. Maar in een mensenleven kan die misschien niet gevonden worden. Misschien blijft er toch iets ‘negatiefs’ over aan het einde van uw leven. Da’s jammer, maar niet onoverkomelijk. Bij een volgend leven kunt u die Ziel de ‘levensruimte’ geven, om die negativiteit om te zetten in positiviteit. Maar ja…. U begint dan wel met die negativiteit in uw Ziel mee te nemen. De mystici hebben voor dat een mooi woord:  Karma. Uw Karma is die Energie, die u in een vorig Zielsleven niet hebt kunnen omzetten in ‘positiviteit’. Het is uw Ziel, het is ook uw Karma.

De christelijke kerkordes hebben een dubieuze theorie over een dergelijke ‘erfzonde’. Zij stellen, dat de mens in zijn Ziel ook verantwoordelijk wordt gehouden voor wat de eerste mens (in hun zienswijze: Adam en Eva) aan God misdaan hebben. Dat is merkwaardig, want na Adam en Eva zijn Kaïn en Abel gekomen en volgens de overlevering vermoordde Kaïn zijn broer. Nou, ik weet niet, hoe u er tegenaan kijkt, maar in de Hemel vinden ze moord een stuk ‘negatiever’ dan het gappen van een appeltje! Doch de kerkordes zien dat ‘appelgappen’ blijkbaar als DE overtreding tegenover God. En sindsdien schermen de Protestanten met hun Predestinatieleer en de Katholieken met een soort ‘natuurlijke schuld’. Een ‘eeuwigdurende Karma’ dus. Maar de Katholieken, creatief als ze zijn met die Heilige Geest van hen, hebben daar toch wat uitzonderingen op bedacht. Want Maria, de Moeder van Jezus dan? Die zou dan ook… Precies! En dat kon natuurlijk niet, zeg! Gods Zoon geboren uit een zondig mens! Eeuwenlang heeft men hierover gesteggeld en wat deed Paus Pius X: Hij verklaarde in december 1854, ongeveer 15 eeuwen na het begin van de Kerk, Maria erfzondevrij! Probleem opgelost! Met dank aan de Heilige Geest voor deze geniale inval. Wat zou de Katholieke Kerk toch zijn zonder deze Aladdin’s vriend. En wat zou Maria zijn zonder die Katholieke Kerk, natuurlijk!

Betekent dat dan ook, dat u geen verantwoordelijkheid heeft over andermans handelen? En de ‘negativiteit’, die dat bij die ander zou kunnen doen groeien? Ja en nee. Ja, want uw Ziel zal ongetwijfeld vroeg of laat daar zelf ook onder gaan lijden. Op een of andere manier krijgt u het op uw brood. En nee, omdat ieder mens de verantwoordelijkheid heeft over zijn eigen Ziel. Iemand, die dus ‘negatief’ wordt van andermans invloed, moet daar tegen vechten en zich niet laten meesleuren, ook niet als die negativiteit door anderen is veroorzaakt.

Morgen zullen we eens wat voorbeelden aanhalen, die het een en ander illustreren.

Geef een reactie