Profeten van Hemelse Liefde

profeet

Hadden wij het gisteren over het Tegelpad, waarin de Hemel van te voren een ‘verwachtingspatroon’ konden scheppen over de stappen in uw wereldse leven, vandaag staan we stil bij de vraag, of dat ‘verwachtingspatroon’ ook in (veel) groter verband kan worden beschouwd. Met andere woorden: ‘Is het mogelijk, om zo’n beschrijving in een groter perspectief te plaatsen, dan de eenling aan de kant van het meer.’ Natuurlijk is dat mogelijk. Zelfs in de Bijbel kennen we meer dan genoeg voorbeelden van dergelijk ‘inzichten’. We spreken in dat geval van ‘profetieën’.

Het doen van een profetie gaat als volgt te werk: De profeet heeft in alle gevallen een ‘Lijntje naar Boven’, zoals dat vandaag de dag wat populair heet. Binnen die Heilige Verbondenheid is daar een uitwisseling van meningen, gesprekken, verklaringen en vooral van Liefde. Dit gebeurt immer in een z.g. ‘Ronde Tafel Overleg’. De Hemel legt aan de profeet voor, wat de Hemel te melden heeft en de profeet en de Hemel gaan samen over deze Boodschap op gelijkwaardig niveau (Ronde Tafel) in debat. Dat kunnen heel kleine zaken zijn, maar ook behoorlijk omvangrijke. Belangrijkste is, dat de profeet in kwestie zelf ook de Liefde vindt voor het nut of zo u wilt, de noodzaak van de Boodschap. Want wat de profeet ook te melden heeft, altijd is het zijn Missie, die Liefde van God of de Hemel in de wereld eendrachtig een geluid te geven en zelfs een gezicht. Het uitgangspunt hierbij is, dat er geen persoonlijk belang (in het leven) van de profeet gediend wordt. Het gaat niet om hem, maar om de Boodschap, die hij te melden heeft. Binnen het ‘tot stand komen’ van die boodschap zal de profeet zich dienstbaar opstellen, maar in het Ronde Tafel Overleg mag hij zijn Ziel vrijuit laten spreken, ook als hij het niet eens is met het Hemelse Voorstel en wellicht alternatieven kan aandragen. Voor deze Overleggespreken wordt de tijd genomen, die nodig is, om tot een Besluit te komen. En pas als het Besluit unaniem is, zal de profeet met zijn Boodschap naar buiten treden. De profeet in kwestie moet 100% achter de Boodschap staan en geen twijfel kennen aan de juistheid van die Boodschap. Zou de profeet zich afvragen, of het werkelijk alles zo zal gebeuren, dan zal hij niet naar buiten treden, voordat hij die overtuiging ten volle heeft. Een profeet, die twijfelt, hij zal terugkeren naar de Ronde Tafel en opnieuw zijn woorden wegen in Gods Liefde en Gods Woorden in de zijne.

Alleen zo kan de Liefde van God gesproken worden door de profeten.

Woorden van profeten zijn ‘herkenbaar’ aan de zuiverheid van hun Liefde voor God. Dat is dus iets anders, als dat gezegd wordt: ‘Herkenbaar aan hun Liefde voor God’. Het is de Zuiverheid, die de woorden van profeten de Kracht geven, die we in christelijke termen graag voorzien van ‘De Heilige Geest’. Maar er is geen Heilige Geest voor nodig, om in Zuiverheid van Gods Liefde te getuigen en te profeteren. God dient vertrouwen te hebben in de Ziel van de profeet. Het is zijn Ziel, die Gods welbehagen heeft.

Er zijn heel wat predikers in deze wereld, die denken de Zuiverheid van een profeet te kunnen benaderen. Om er vervolgens hun eigen liefde mee te vullen. En hun eigen opvattingen, meningen en persoonlijke standpunten. Televisiedominees, die hun zakken vullen met het geld van de gelovige kerkgangers. Die ‘kruis’ preken en ‘munt’ bedoelen. Maar ook een Katholieke priester, die meent, dat zijn Kerk voornamelijk draait om het eigen bestaan van die kerk en hiermee de eigen Kerkleer als Onbetwistbaar aan de gelovige voorhoudt. Ook zo’n man spreekt niet Zuiver de Liefde van de Hemel. Een valse profeet dus? Misschien. Maar een ‘valse’ Jezus is hij zeker.

Geef een reactie