Biologische Kruistocht

lhtb

In maatschappelijke en religieuze discussies duikt tegenwoordig een nieuw fenomeen op. Het is, na de homo’s, lesbienne’s en biseksuelen de vierde ‘loot’ aan de bijzondere vorm van het mensdom: de transgenders. In gechargeerde vorm beschreven hebben we het hier over een jongen, die zichzelf ziet in een meisjeslichaam of een meisje, dat zichzelf ziet in een jongenslichaam. Hun Ziel leeft als het ware in een ‘verkeerd’ biologisch lichaam. Er zijn nogal wat maatschappelijke theorieën over en zoals te doen gebruikelijk kijken Wij graag naar de religieuze standpunten. En jawel hoor, ook de RK Kerk is er bij monde van Paus Franciscus als de bekende kippen bij, om haar standpunt weer te geven.

De RK Kerk heeft als uitgangspunt, dat de identiteit van de mens vanaf de geboorte is bepaald. En gaat daarbij kort door de bocht. Alles met een piemel is een jongetje en alles met een spleetje, dat is een meisje. Klaar! Wanneer een jongetje opgroeit en hij merkt, dat hij zich lichamelijk aangetrokken voelt tot andere jongetjes, of meisjes zich aangetrokken voelen tot meisjes, dan kan dat volgens de RK kerk leiden van een ‘oorspronkelijk van God geschapen mens’ tot een ‘afwijkende’ seksuele beleving. Kardinaal Willem Eijk stelt daarbij, dat ‘Homo’s niet in staat zijn tot Liefde, maar uitsluitend tot wederzijds zelfbevrediging’. Wij kunnen Kardinaal Eijk iets strikt vertrouwelijk in zijn oor fluisteren: ‘Hetero’s zijn met seksueel contact ook bezig met wederzijdse zelfbevrediging!’ Dat Liefde niets met seks van doen kan hebben, dat zijn de regels van het Katholieke Huis. Maar dat seks niets met Liefde van doen kan hebben, daar heeft de Kardinaal naar homo’s en lesbiënnes wel een dergelijke uitgesproken mening over. U kunt hieruit de conclusie trekken, dat Willem Eijk werkelijk niet weet, wat Liefde is. Wat dat betreft hebben Wij het hier nog altijd met respect over Kees van de Staaij, voorman van de SGP, die vergeefs ten strijde trok tegen een website, (Second Love) die ‘overspel’ als iets ‘bij een huwelijk horend’ deed voorkomen. Kijk, dat is tenminste een volledig en consequent onderbouwd standpunt. En nog juist ook!

Terug nu naar de Paus als spreekbuis van de RK Kerk tegen de Transgenders. Hij ziet dat genderschap als een biologisch gegeven, dat vanaf je geboorte bepalend is, voor wie je bent. De RK Kerk houdt niet van het principe, dat alles in de wereld ‘maakbaar’ is, waarbij diezelfde RK Kerk er gemakshalve aan voorbijgaat, dat nog maar bewezen moet worden, dat er inderdaad sprake is van een ‘volmaakte schepping’. Na zoveel bijzondere ‘afwijkende’ constateringen mag toch worden geconcludeerd, dat de Schepping niet zo volmaakt is, als de RK Kerk hem eigenlijk wil hebben of de gelovige wil doen geloven. En dat geldt voor wel meer ‘afwijkende’ creaties van Gods Schepping. En alles, dat afwijkt van wat de RK Kerk onder een Volmaakte Schepping rekent, krijgt meteen de pastorale wind van voren. Want van pastorale zorg, wat eigenlijk DE kerntaak is van de Kerk, die er toch zo prat op gaat, de Christuskerk te vertegenwoordigen, is in geval van haar standpunt inzake transgenders en alles wat tegenwoordig wordt afgekort met LHBT (lesbiënne-homo-bisexuelen-transgenders) weinig tot geen sprake.

Ook bij Ons in de Hemel zijn er vaak debatten over de wereld van vandaag en hun problemen met elkaar. En Wij hebben ook een aantal conclusies getrokken, die de RK Kerk misschien wel eens wat steviger ter harte mag nemen, dan haar rigide standpunten aangaande haar opvattingen over de Volmaaktheid van Gods Schepping. Allereerst is het niet aan de RK Kerk te bepalen, wat ‘Volmaakt’ is. Indien twee homo’s oprecht Liefde tonen voor elkaar, dan is dat bij Ons ‘Volmaakte Liefde’. Ten tweede is Gods Schepping van Hem en niet in bewaring gegeven bij de RK Kerk. Wie als lid van de LHBT bemerkt, dat zijn of haar Ziel een andere Liefde kent, dan van hem logischerwijze verwacht kan worden, dan is dat de Volmaaktheid van Liefde in een Andere Gedaante. Zo zien Wij dat. En daar heeft de RK Kerk gewoon rekening mee te houden. Dan nog deze: De Rooms Katholieke Kerk ziet de mens en de aarde als geschapen door God en vindt het niet aan de mens om die schepping naar zijn hand te zetten. Wel, de RK Kerk zou er beter aan doen, om hun eigen standpunten ook eens op haarzelf toe te passen. Want Wij beschouwen de Christelijke Kerk als die van Jezus Christus en vinden het evenzeer niet aan de RK kerk, om die Schepping ‘maakbaar’ naar hun hand te zetten!

Als afsluiting iets, om te overwegen. Naar onze mening is de RK Kerk hier werkelijk met een ‘Biologische Kruistocht‘ bezig. Want die kerk moet er niet aan denken, dat het in de toekomst nog kan voorkomen, dat zij een priester of diaken in het Ambt heeft ingezegend, bij wie later blijkt, dat ‘hij’ een ‘zij’ is geweest. De Vrouw in het Ambt krijgt zo een geheel nieuwe dimensie en het is om die ramp te voorkomen, dat de RK Kerk zo zijn halsstarrige standpunt inneemt.

Geef een reactie