Alemaal Familie

Vandaag willen we met u wat meer ingaan op de familieverhoudingen van God en Jezus, Maria, Jozef en wie er zo meer langskomt. En dan gaan we u meevoeren naar de sprookjeswereld, die de Rooms Katholieke Kerk ons al eeuwenlang voorhoudt. Niet om die kerkorde voor gek te zetten. Daar hebben ze ons niet voor nodig, dus dat is zinloos. Neen, simpelweg omdat het zo leuk is, om te doen. Maar denk erom, lieve lezer: De Rooms Katholieke Kerk verkondigt deze opvattingen met droge ogen. Alleen de conclusies, die wij hier vandaag natuurlijk voor u uit gaan spinnen, zijn voor die kerk geen onderwerp van gesprek. Indien u een priester of diaken hierover zou aanspreken, dan halen die hun schouders op of doen het af met: ‘Tja, ’t is een mysterie.’

In tegenstelling tot wat veel (meest) katholieke gelovigen denken, is de Onbevlekte Ontvangenis niet hetzelfde als zwanger raken, zonder dat daar een man ‘daadwerkelijk’ bij betrokken is. Jezus als Zoon van God (Leer der kerk) kon (men) natuurlijk niet geboren (laten) worden uit een (erf)zondige mens. Want dat is de mensheid nu eenmaal. (Leer der kerk) Dus moest er aan Maria, als ‘draagmoeder’ (ook al iets revolutionairs) een bijzondere status worden toegekend, die zowel de menselijke geboorte natuurlijk deed verlopen, als ook de Goddelijkheid van Jezus niet in de weg zou staan. En pas in 1854 was de Heilige Geest (de discutabele Goddelijke Informatiebron) bereid, om aan de Paus het geheim van Maria te vertellen: ‘Ze was Onbevlekt Ontvangen!’ In gewone termen heet dat: Maria werd zelf erfzondevrij geboren! Je moet er maar op komen.

Maria als ‘draagmoeder’ van Jezus. Ziet u het voor u? Want de vader van de kleine God-In-Wording is de Heilige Geest. ‘Vervuld worden van de Heilige Geest’ krijgt wel een heel pikante dimensie, denken wij zo. Nog afgezien van het feit, dat die Heilige Geest zich mengt in een liefdesrelatie tussen Jozef en Maria, want de twee waren al verloofd. Volgens het verhaal zou de Hemel dus eerst gewacht hebben, totdat de verloving een feit was, alvorens daar op een niet mis te verstane wijze een schandalige inbreuk op te maken. De Hemel wordt beschuldigt van ‘overspel’ van de Heilige Geest. En dat alles met Pauselijke Goedkeuring! Kunt u zich voorstellen, waarom wij hier weinig moeten hebben van de Rooms Katholieke Leer, die neemt wat niet van haar is en geeft, wat ook niet van haar is?

We gaan verder. Als Maria de ‘draagmoeder’ is van Jezus, dan is Jozef dus de ‘stiefvader’. Een Goddelijk kind geboren uit een ‘echtbreuk’, veroorzaakt door de Heilige Geest, met een stiefvader als surrogaat. Hoe denkt u, dat Jozef zich gevoeld moet hebben? En dan mag de RK Kerk de goede man heilig hebben verklaard, voor de rest doet heel Jozef in het verhaal niet mee. Ook wel merkwaardig trouwens: een Jood Heilig verklaren. Maar dat moest wel, want Jezus moest natuurlijk ook Heilig worden. Dan kan je de rest ook maar beter Heilig verklaren. Dan ben je van dat probleem af. Het leidt zeker wel tot de conclusie, dat de RK Kerk zijn Dogma’s en Doctrines niet heeft opgesteld, om zaken te verklaren. Die dingen zijn er alleen, om eventuele fricties binnen de geloofsleer uit de weg te gaan. En dat met de Pauselijke Onfeilbaarheid (‘Jij gelooft het, omdat ik je dat zeg!’) als machtswapen.

De Heilige Geest is de vader van Jezus. En Jezus is de Zoon van God. Dat betekent dus, dat de Heilige Geest een (Hemelse) broer is van Jezus. Wie de Heilige Drievuldigheid van de RK Kerk er op naslaat, kan deze conclusie trekken. Waarbij wel gesteld blijft, dat dit de Leer der Kerk is en niet de Liefde van God of de Waarheid van de Heilige Geest verwoordt. Het betekent dus, dat de Hemelse Broer van Jezus ‘het’ heeft gedaan met Zijn moeder. Wie dan ook nog daaraan toevoegt, dat Maria door de RK Kerk als moeder van God wordt beschouwd, komt tot totaal verrassende conclusies. Want indien Maria de Moeder van God is en Koningin van de Hemel, dan is Jezus niet alleen haar Zoon, maar is Maria in familieverband ook Zijn Oma. En is de Heilige Geest als Broer van Jezus dus ook Zijn Opa. En is God Zelf, als Zoon van de Koningin, de kroonprins van Zijn Eigen Schepping. En vanaf hier geven we u de volledige vrijheid, om verder te redeneren. Succes!

Geef een reactie