De Liefde van Jezus

De enige Ziel, die vervuld was van de Heilige Geest, dat is de Ziel van Jezus. Hij gaf zijn Liefde, zijn Waarheid en zijn Leven voor die Ziel. Hij was met recht ‘van God vervuld’. En Maria was zijn wettige en overtuigende moeder, die de Hemel toestond, wat er voor nodig was, om Jezus geboren te laten worden. Maria is geen Koningin. Ze was een liefdevolle, zorgzame moeder, maar meer ook niet. En Jezus was mens, zoals alle andere mensen. Want juist alleen zo kon Hij bewerkstelligen, dat de Hemel de mensenziel weer zou durven vertrouwen. En daarvoor moest Jezus zijn Geloof overeind houden. De woorden in Gethsemane waren geen woorden van twijfel aan Zijn Geloof. Het waren woorden van Zorgliefde over Jezus’ Ziel en of Hij wel alles had gedaan, om dat Hemelse Vertrouwen in de mensenziel weer te herstellen. Want stel je eens voor, dat Hij ergens toch een paar steken had laten vallen, waardoor Zijn leven geen enkele verandering in dat Hemelse Wantrouwen teweeg zou hebben gebracht. Tja, dan wil je je wel even met tranen in je ogen bezinnen, of die kruisweg dan nog wel zin heeft.

De Liefde van Jezus om de mensenziel weer terug te brengen naar Gods Vertrouwen was oneindig groot. Maar ook moest Hij Gods Vertrouwen telkens weer opnieuw blijven vragen, om geloof te hebben in Zijn Liefde. Jezus is Zijn hele leven bezig geweest, om Zichzelf voor te bereiden op die Missie en toen die eenmaal begonnen was, om die Missie ook te volbrengen. Het hoe en wat bij de conceptie bij Maria is totaal irrelevant in het verdere verhaal. Het juist zo benadrukken van die ‘Onbevlekte Ontvangenis’ van Maria en de conceptie via de Heilige Geest, die doen geen goed aan het werkelijk serieus nemen van de Betekenis van Jezus’ Missie.

Jezus was mens en binnen dat mens-zijn net zo humeurig, vrolijk, depressief, grappig, liefdevol naar Zijn Maria Magdalena, recht door zee, vergevingsgezind en standvastig als het ging om Zijn Boodschap. Hij hield van mensen en schroomde niet, om de geliktheid van de Farizeeërs af te fikken tot op hun sandalen. Jezus had maar één doel voor ogen: ‘de mensheid terug te brengen naar diens eigen Ziel.’ En het geloof, dat daarin te vinden zou zijn, weer terugbrengen in het menselijk bewuste leven. Alleen zo kon Hij mensen bereiken. Johannes begreep Hem als geen ander, maar die had niet het charisma, om mensen te bezielen. Dus werd het Petrus, die weliswaar minder ‘mystiek’ dacht, maar wel in staat was, zijn eigen collega apostelen te bezielen en daarbij zichzelf behoorlijk te kijk zettend. Petrus was zonder twijfel de liefste van het stel. De onwaarschijnlijke toewijding van Petrus aan Jezus’ Missie was van een ‘onaardse’ Liefde. Jezus herkende dat en gaf Petrus Zijn Zegen. Zo werd Petrus niet Jezus’ Erfgenaam, maar diens Volgeling. Niets meer en ook zeker niets minder.

De Ziel van Jezus was Zijn enige houvast. En het geloof in die Ziel, daar heeft Jezus echt voor moeten werken. Wie Jezus ziet als een Goddelijke figuur, die op alle vragen feilloos het juiste antwoord wist, dient te bedenken, dat Jezus eerst zijn eigen Ziel zover heeft moeten leren kennen, voordat Hij die antwoorden zo kon geven. Het is werkelijk niet fair te noemen, om Jezus wel te beoordelen op Zijn resultaat, maar geen acht te slaan op wat Hij daarvoor allemaal heeft moeten doen in en met Zijn eigen Ziel.

Het is om die reden, dat wij u voorhouden, dat u werkelijk niet gelooft, als u uw eigen Ziel daar niet in betrekt. Als u uw eigen Ziel buiten uw geloof houdt, dan bent u bezig met fantasie-geloof. En dan komt u heel dicht in de buurt van wat de Katholieke Kerk van haar geloofsleer heeft gemaakt. Alleen uw eigen Ziel leren kennen en accepteren, wat daarin leeft, dat maakt u tot een Ware Gelovige. En dan is er geen kerkorde, die u dan nog hun visie kan opleggen. Want u weet vanuit uw Ziel, dat er maar één Waarheid is, één Weg en één Leven. Alleen dan zult u vroeg of laat uw eigen Mystieke Ervaring hebben. En die zal indrukwekkender zijn, dan de wereldkerken u ooit zullen kunnen voorhouden.

Geloof vanuit uw Ziel. En God zal vanuit uw Ziel Zichzelf doen leven. Precies, zoals Hij dat met de Liefde van Jezus bij Hem ook heeft gedaan.

Geef een reactie