De Geweldige Bijbel

Menig christelijke kerkorde beroept zich op de inhoud van de Bijbel. Het zogenoemde ‘Sola Scriptura’ is voor hen de leidraad van hun geloof. Met die houding is eigenlijk niet zoveel mis. Behalve dan, dat men dient te beseffen, dat de Bijbel wel wordt beschouwd als ‘Gods Woord’, maar dat het mensen zijn geweest, die in al die Evangelies, Brieven, Profetieën, Oud Testament-teksten en Openbaringen, de schifting hebben aangebracht, wat zij beschouwden als ‘Gods Woord’. En men dient dus ook te beseffen, dat, eenmaal samengesteld door die ‘censuurcommissie’, de zaak is dichtgespijkerd en daarna nooit meer is ‘herzien’. En hiermee is de Bijbel een misvormde uitleg geworden van de geschiedenis van God en de mens.

De wereld verandert, de mens groeit in wetenschap, ontwikkeling, sociaal vermogen, Zielsgroei en Liefde. De Bijbel kan in sommige gevallen geen antwoord meer geven op de vragen van vandaag. De verhalen in de Bijbel zijn immers geschreven met en vanuit de wereldopvattingen van de tijd, waarin het geschreven werd. Wie zal vandaag nog met evenveel passie de woorden in Psalmen 89:24 in vervulling willen zien gaan: ‘Maar Ik zal zijn wederpartijders verpletteren voor zijn aangezicht, en die hem haten, zal Ik plagen.
Of wat te denken van 2 Koningen 9:32-33: ‘En hij hief zijn aangezicht op naar het venster, en zeide: Wie is met mij? Wie? Toen zagen op hem twee, drie kamerlingen.  En hij zeide: Stoot ze van boven neder. En zij stieten haar van boven neder, zodat van haar bloed aan den wand en aan de paarden gesprengd werd; en hij vertrad haar.‘En Jeremia was ook niet vrij van geweld, lezende 51:22 ‘En door u zal Ik in stukken slaan den man en de vrouw; en door u zal Ik in stukken slaan den oude en den jonge; en door u zal Ik in stukken slaan den jongeling en de jonkvrouw.
En Deuteronomium en Numerie maken het helemaal bont, door de Heere God een complete Holocaust in Zijn schoenen te schuiven. Deuteronomium 20:16-17 ‘Maar van de steden dezer volken, die u de HEERE, uw God, ten erve geeft, zult gij niets laten leven, dat adem heeft. Maar gij zult ze ganselijk verbannen: de Hethieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, de Hevieten, en de Jebusieten, gelijk als u de HEERE, uw God, geboden heeft;
Numerie 21:34-35 ‘De HEERE nu zeide tot Mozes: Vrees hem niet; want Ik heb hem in uw hand gegeven, en al zijn volk, ook zijn land; en gij zult hem doen, gelijk als gij Sihon, den koning der Amorieten, die te Hesbon woonde, gedaan hebt. En zij sloegen hem, en zijn zonen, en al zijn volk, alzo dat hem niemand overbleef; en zij namen zijn land in erfelijke bezitting.
En volgens Exodus 12:29 hield de Heere nogal huis: ‘En het geschiedde ter middernacht, dat de HEERE al de eerstgeborenen in Egypteland sloeg, van den eerstgeborene van Farao af, die op zijn troon zitten zou, tot op den eerstgeborene van den gevangene, die in het gevangenhuis was, en alle eerstgeborenen der beesten.’
En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat moet de mens, die zoekt naar Liefde in de eigen Ziel, die het Woord van Jezus wil leven, die Gods Liefde in de wereld in praktijk wil brengen met dergelijke teksten. Het zijn dezelfde teksten, waarop instanties als Jehova’s Getuigen zich beroepen, als zij stellen, dat alleen de Zuivere Gelovigen in Gods Hemel mogen leven, terwijl de rest wordt verbrand. Het geweld, dat God blijkbaar gaat vertonen aan de afvalligen, komt ook terug in genadeloze woorden als: ‘De schapen komen in het koninkrijk waar alles mooi en volmaakt is. De anderen gaan naar de eeuwige ondergang.’ Dit zijn woorden uit een preek van een dominee uit 2011.

Zou het niet eens tijd worden, om wanneer de Rooms Katholieke Kerk zich de Kerk van Christus wil noemen, zij de Bijbel eens opnieuw gaat bestuderen en al die geweldsdelicten eruit schrapt. Van wie dat woord ook komt. En dan zou diezelfde Kerk zich eens moeten realiseren, dat ook zijzelf zich schuldig heeft gemaakt aan dergelijk geweld. En niet, omdat de Heere God Zich middels profeten heeft uitgesproken voor Kruistochten, maar simpelweg, omdat de Kerk haar eigen heerschappij wilde verdedigen tegen de oprukkende moslims. Die gewelddadige geschiedenis leeft ook heden nog voort.

Uw Ziel heeft niets aan dit soort citaten. Uw Godsbeleven nog minder. Of u moet er een Satanistisch genoegen in hebben, om u als sadomasochist door kerkordes te laten bedreigen, of binnen uw eigen macho gedrag, anderen met hel en verdoemenis te bedreigen, indien zij niet uw Visie onderschrijven.

De Bijbel is toe aan een ‘herziene’ uitgave. En niet alleen bedoeld in vertaling, maar op inhoud. Weg met die hatelijke, moordzuchtige, holocaust-teksten en weg met de hel en verdoemenis-verklaringen, die de eerste kerkvaders als zweep hebben gebruikt, om de gelovigen eronder te houden. Jezus onwaardig, God onwaardig en Hemel onwaardig.

morgen: de Apocriefen van de Bijbel

Geef een reactie