Tijn of ‘De Magie van een Potje Nagellak’

Vandaag laten we niet onze Ziel spreken, maar die van een zesjarig jongetje, die voor de landelijke actie ‘Serious Request’ (‘Serieus Verzoek’) ook een ideetje had, om geld in te zamelen voor het Goede Doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Rode Kruis voor preventieve bestrijding van longontsteking, voor kinderen in de derde wereld een levensbedreigende ziekte.

Op woensdagmorgen besluit de zesjarige Tijn Kolsteren uit Hapert samen met zijn vader, om ook geld in te gaan zamelen. Tijn heeft een origineel plan: Hij wil bij mensen hun nagels lakken en vraagt daarvoor één enkele Euro. Het streefbedrag, zo hadden ze bedacht, was wel 100 Euro! En zo zochten Tijn en pappa Gerrit een plekje in café ‘De Colonie’ in Breda. Met de nagellakpotjes op tafel krijgt Tijn al gauw zijn eerste klanten: twee studentes zien wel iets in de ludieke actie en laten hun nagels lakken. Twee Euro in de pot. Maar dat gaat natuurlijk zo niet snel genoeg. Dus lopen pappa Gerrit en Tijn naar het Glazen Huis, om via de buitenmicrofoon aandacht te vragen voor hun ‘Lak Aan DIPG’ actie. En dan komt ook het trieste verhaal. Want Tijn is ziek. Ongeneeslijk ziek. Hij zal de volgende Kerst waarschijnlijk niet meer halen. Maar Tijn en zijn ouders beseffen, dat het zelfs in zijn toestand in de wereld nog erger kan. Kinderen, die niet eens zes jaar kunnen of zullen worden. Dankbaar met het leven en dankbaar voor alle Geluk in het leven, dat wil Tijn uitstralen.

De Dj’s Domien Verschuren en Frank van der Lende zijn geraakt en Tijn mag zelfs het Glazen Huis binnen, om ook de nagels van de beide DJ’s te lakken. En dan is het hek van de dam. Er wordt een kleine opening gemaakt in het glas en Tijn kan nu in het Glazen Huis zittend, de nagels van de bezoekers lakken. En het zijn niet de minsten, die langskomen, omdat ze het verhaal gehoord hebben. De burgemeester komt langs en ook Olympisch Kampioen Dorian van Rijselberghe laat zijn gezicht zien en zijn nagels lakken. Van Giel Beelen tot Geert Wilders, iedereen lakt zijn nagels voor Tijn. Natuurlijk krijgt Tijn meer geld, dan hij vraagt en zet zo binnen een dag maar liefst 300.000 Euro op de teller. Inmiddels is het de half miljoen (!) gepasseerd. ‘Heel Holland Lakt’, zo lijkt het wel.

Iedereen is geraakt door de simpelheid van het idee van Tijn. Maar niet iedereen kan natuurlijk naar Breda, om daar door Tijn in de lak te worden gezet. Daarom roepen wij u op, om Tijn het mooiste Kerstkado te geven, dat hij met zijn actie maar kan wensen: Als u met kerstmis uw nagels lakt, maak dan ook een Euro over op giro 661 met vermelding ‘VOOR TIJN’. Dan weet hij, dat u met de gelakte nagel(s) loopt namens hem. En als het inderdaad Tijn’s laatste jaar is, dan weet hij, dat hij met vrede in zijn Ziel afscheid kan nemen. Een potje nagellak en een geweldig idee. Het verandert de mensen in hun Ziel. Tijn heeft een steen verlegd. Het is aan Nederland en België, om zich door de nieuwe stroom te laten meevoeren.

En als Tijn hier dan toch Boven komen, dan krijgt hij een V.I.P. behandeling. En natuurlijk staan ook potjes nagellak voor hem klaar. Met Hemelse sterretjes.

Sommige columns van ons zijn zo nu en dan best wel lang. Maar deze spreekt voor zich.

https://kominactie.3fm.nl/actie/lak-aan
http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351612

Geef een reactie